Slik skal vi kutte halvparten av matsvinnet innen 2030
Det er ikke et enkelt mål vi har satt oss i Haugesund kommune, og det er med vilje. For å få bukt med det enorme matsvinnet i landet vårt, må vi ta virkningsfulle grep i raskt tempo.

Norske myndigheter og matbransjen har undertegnet en avtale om å redusere de miljømessige konsekvensene knyttet til matproduksjon og -konsum i Norge, og matavfall er høyt prioritert i EUs handlingsplan for sirkulær økonomi.
I Haugesund kommune etablerer vi rutiner for å håndtere og omfordele eventuell overskuddsmat, slik at ingenting skal gå til spille. Vi skal også fremme bruk av klimavennlige menyer, slik at maten vi spiser lokalt i størst mulig grad også er produsert lokalt. Vi har også konkrete planer for å redusere mengden rødt kjøtt mens vi øker andelen fisk og plantebasert mat.
På denne siden finner du nyttige tips til hvordan du også kan være med å redusere matsvinn. Men det er ikke din oppgave alene. Det offentlige skal gjøre sitt, og vi må få med oss næringslivet også.
Det er en stor oppgave, men sammen kan vi gjøre store ting.